Как да разказваме истории с новите географски технологии?

Разберете как да използвате в ежедневната си работа иновативни географски технологии и данни, за да ангажирате аудиторията по зашеметяващ начин!

 

Какво представлява курсът?

В този курс ще научим защо е важно да разказваме истории и как можем да правим това чрез иновативните направления в модерната географска наука.

За целта ще използваме сателитни данни, красиви визуализации и ще създадем уеб карти, без да е необходимо да програмираме или да използваме професионален софтуер.

Стъпка по стъпка ще разберем как да разказваме истории с дигитални карти, да гледаме как изглеждат събитията от Космоса и да впечатляваме аудиторията с красиви визуализации.

След приключването на курса ще имаме пълен обзор на темите, свързани с технологичните иновации в географската наука. Ще познаваме добре източниците на данни и ще виждаме процесите и събитията, случващи се в реалния живот по нов начин.

За кого е предназначен?

Курсът е предназначен специално за хора, които нямат никакви познания по темата или те са съвсем базови. Той ще бъде полезен за професионалисти от разнообразни сфери като учители, журналисти, държавни служители, общественици и любители – тоест всеки, който има нужда от инструменти, за да бъде по-добър в изпълнението на ежедневните си задачи.

Участието е напълно безплатно, изцяло онлайн.

 

В първото издание на курса от 17.02.2020 г. се включиха над 230 души!

Запишете се във формата по-долу, за да получите информация веднага щом започне записването за следващото издание. 

Курсът е разработен със съдействието на FutureMap Foundation.

FutureMap Foundation предоставя финансова и менторска подкрепа на талантливи млади хора, които изследват и промотират международното сътрудничество.