За нас

Повече информация за нас можете да откриете в новия ни сайт тук

Обученията и дейностите, включени в този сайт, се провеждат от „Пиксел къмпани“ ЕООД.

Основател на компанията е Евгения Сарафова – предприемач, преподавател в Софийски университет „Св. Климент Охридски“, експерт по ГИС и дистанционни изследвания.

Евгения е географ по призвание и образование. През 2016г. тя защитава дисертация на тема „Пространствено моделиране на екотуристически потенциал с използване на спътникови изображения и ГИС” в Института по космически изследвания и технологии – БАН. Има професионален опит, свързан с менторство на студенти и ученици по различни проекти и програми и е прекарала почти 10г. в корпоративния свят, който след първото майчинство заменя с предприемачество и преподаване в СУ.

През 2016г. Евгения става част от най-голямата и най-престижна селекция от млади глобални лидери на Forbes Bulgaria „30 под 30“. През 2017г. е номинирана за Жена на годината в категория „Интернет“.

През пролетта на 2018г. завършва Лидерската академия на Съвета на жените в бизнеса в България.

В началото на 2019г. Евгения е лектор в TEDxSofia. Презентацията можете да видите тук.

Първата образователна програма на Pixel Company е Програмата по дигитална география, стартирала през есента на 2019 г., в която взеха участие 30 души от цялата страна. Тя е сертифицирана от МОН и предоставя 3 образователни кредита на учителите, завършили успешно обучението.

За първите няколко месеца от своята дейност компанията има проведени общи и специализирани обучения на разнообразни теми, свързани с иновациите, геопространствените технологии и наблюдението на Земята от Космоса, както и работа по български и международни проекти за изграждане на геобази данни, изработване на картографски продукти и превод на специализирана литература на български език.

Днес в работата на Pixel Company са включени трима висококвалифицирани специалисти.

Ако желаете да се свържете с нас, моля пишете на weare@pixelcompanystudio.com